Dezinfectie, dezinsectie, deratizare

Lipsa curățeniei poate conduce la apariția unor probleme foarte grave pentru sănătatea oamenilor și mediului.
Indiferent că este vorba despre propriul domiciliu, sau de sedii sau spații de depozitare, dacă nu sunt supravegheate și permanent îngrijite, ne putem confrunta cu situații neplăcute, cum ar fi apariția insectelor, a șoarecilor, sau pur și simplu a microbilor care duc la îmbolnăvirea persoanelor care trăiesc în mediul respectiv.

Prevenirea și combaterea acestora este un alt scop al firmei noastre care este pregătită prin metode eficiente să rezolve aceste situații.

De ce aveți nevoie de noi?

Sănătatea dumneavoastră contează  mai mult decât orice, iar noi vă oferim siguranța unui mediu curat și sănătos în care să vă desfășurați activitatea liniștit.

Legislația în vigoare impune realizarea anumitor acțiuni de acest gen.
Legea nr. 5/1982 – privind protecția plantelor cultivate, pădurilor și regimul pesticidelor;
Legea nr. 3/1978 – privind asigurarea sănătății publice
Ordinul Ministerului Sănătății nr.536/1997 – prevede efectuarea lucrărilor de dezinsecție periodică prevăzută în metodologii, de câte ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni – de preferat primavara și toamna; între operațiunile periodice, se vor aplica proceduri de dezinsecție si deratizare curente, de întreținere, în funcție de prezența vectorilor.

Legea nr. 100/26.05.1998 privind asistența de sănătate publică, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 204 din 1 iunie 1998. cap.5, art.28, – Agenții economici și celelalte persoane juridice sunt obligate să asigure fondurile și condițiile necesare pentru aplicarea măsurilor de igienă, dezinfecție, dezinsecție și deratizare periodică.

Legea nr.344/31.05.2002 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legale de igienă și sănătate publică, art.11.- Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 lei la 8000 lei pentru neefectuarea periodică, conform normelor de igienă, a dezinsecției și deratizării.
Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrărilor de dezinsecție, la cel mult 3 luni sau ori de cate ori este nevoie.

DEZINFECȚIA

Ce este dezinfecția?
Este o metodă de igienă care se realizează periodic, mai ales pentru prevenirea și combaterea bolilor infecțioase la om și animale.

Ce facem noi?
Realizăm curățenia mecanică ce se impune în spațiul respectiv
Prin metode profesionale, distrugem germenii patogeni de pe diverse suprafețe.

Relizăm operațiuni de dezinfecție
– preventiv: distrugem eventualii germeni patogeni care constituie microbismul local și care s-ar putea dezvolta, ajungând să influențeze negativ starea de sănătate a oamenilor și animalelor.
– de necesitate: combatem bolile infecțioase din momentul în care apar primele semne și până la lichidarea întregului focar.

DEZINSECȚIA

Ce este dezinsecția?
Reprezintă ansamblul mijloacelor și metodelor de prevenire și combatere a artropodelor care transmit direct sau indirect boli la oameni și animale.

De ce este necesară dezinsecția?
Având în vedere că există aproximativ 1,2 milioane specii de insecte, din care doar foarte puține sunt folositoare omului, situația poate să iasă oricând de sub control.
Trebuie ținut cont de faptul că insectele dăunătoare au o mare putere de înmulțire și o voracitate exagerată.

Ce facem noi?
Executăm operațiuni de dezinsecție:
– preventivă: are ca rezultat împiedicarea înmulțirii dăunătorilor prin crearea unor condiții nefavorabile dezvoltării lor. Operațiunea se realizează periodic (o dată la 3 luni)
– 
curativă: distrugerea efectivă a focarului în unitatea în care se acționează. Operațiunea se realizează la intervale repetate de 10-14 zile.

După această acțiune curativă, asigurăm dezinsecția preventivă periodică.

Ce metode utilizăm?
Metoda chimică – ce constă în utilizarea substanțelor pesticide pentru combaterea insectelor.
Folosim substanțe de maximă eficacitate care sunt inodore și nu pun în pericol sănătatea oamenilor și animalelor. Ele se află pe lista produselor pesticide avizate pentru profilaxia sanitar -umană  de către Ministerul Sănătății.
Metoda ecologică – ce constă în amplasarea unor repere care au suport adeziv pentru a imobiliza insectele existente.

 

DERATIZAREA

Ce este deratizarea?
Reprezintă un complex de măsuri aplicate pentru reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani, și apoi ținerea sub control a numărului acestora. Se urmărește îndepărtarea acesto viețuitoare din mediul în care trăiesc oameni și animale.
Există permanent pericolul îmbolnăvirii sau a unor distrugeri de proporții, pentru că rozătoarele reprezintă o treime din fauna globului. 
Ca de asemnea, deratizarea poate avea efect si asupra pierderilor economice, intrucat soarecii si sobolanii distrug, polueaza si fac inutilizabile o gama variata de alimente, instalatii, spatii, cu mult mai multe decat alimentele consumate.

Ce facem noi?

Efectuăm operațiuni de deratizare prin diverse metode, în funcție de spațiul avut în vedere.
– metoda chimică: utilizăm substanțe raticide pe care le amplasăm în spații special amenajate, pentru a nu periclita mediul și oamenii
– metoda ecologică: imobilizăm rozătoarele în capcane, după care le îndepărtăm de locul prinderii, și ne asigurăm că nu se vor întoarce

Ne adresam tuturor categoriilor de clienti: institutii publice, agenti economici, persoane fizice, oferind posibilitatea incheierii de contracte avantajoase.

►  Domenii unde se pot efectua tratamente:
►  Unitati cu profil industrial
►  Productie – comert
►  Unitati hoteliere
►  Unitati de administratie publica
►  Intreprinderi si institutii
►  Piete
►  Subsolurilor de bloc
►  Gospodarii ale populatiei
►  Spatii libere, parcuri, maluri
►  Canalizari , guri de vizitare
►  Zone de depozitare gunoaie
►  Unitati cu profil alimentar
►  Unitati de invatamant
►  Unitati militare
►  Unitatii sanitare

Noutate, societatea noastra ofera si servicii pentru combaterea daunatorilor
(rozatoare, cartite, jderi, insecte, pasari) sau a animalelor (caini, pisici),
folosind aparate cu ultrasunete, in conformitate cu normele europene.
Cu o experienta vasta in domeniu stim ce e mai bine pentru dumneavoastra si afacearea dvs., actionam prompt si eficient.
Serviciile noastre in domeniu D.D. sunt de cea mai buna calitate, executate de personal calificat si autorizat.