Intretinere pardoseli firme

Intretinere pardoseli firme

Intretinem MARMURA, MOZAIC SI GRANIT, GRESIE, LINOLEUM, PARCHET, folosind metode de curatare si intretinere, tehnologie, precum si solutii dedicate fiecarui tip de pardoseala.
Reconditionam suprafete deteriorate, prin slefuire cu pietre diamantate si recristalizare, redand luciul si maretia initiala pardoselilor nobile.

Dintre lucrarile curente, executate cu aparatura profesionala, enumeram:
– spalare si lustruire pardoseli rezistente la apa
– decapare, ceruire si lustruirea pardoselilor
– curatarea mecanizata si cristalizarea pardoselilor din marmura.
– curatare mecanizata si tratare cu polish acrilic a pardoselilor neporoase din PVC, linoleum, vinil-azbest, gresie neglazurata, piatra slefuita, marmura, granit.
– slefuire, cristalizare, ceruire, lustruire
– slefuire, lacuire si lustruire parchet

Pardoselile ceruite au, de asemenea, nevoie de intretinere si re-ceruirea periodica, noi va putem sfatui cum este mai bine.

Intretinere pardoseli

Tratamente speciale

Procedee specifice de tratamente pardoseli.
Slefuirea se executa pentru nivelarea suprafetei si pentru luciu. Se face cu discuri abrazive sau cu pietre.
Cristalizarea este un procedeu de acoperire a zgarieturilor mici de pe marmura sau mozaic, aplicandu-se pe suprafete nivelate.
Ceruirea se aplica pe orice suprafata penru protejarea luciului.
Asiguram curatarea si intretinerea oricarui tip de pardoseli, aplicam diverse operatiuni pentru curatarea si mentinerea pardoselilor de marmura, mozaic, pvc sau vinil, lemn.
Cum se curata pardoselile dure? Dupa o cunsultare initiala vom identifica procedura adecvata de curatare a pardoselii dumneavoastra. De expemplu aveti o pardoseala deja polishata? Este o murdarie obisnuita? Aveti nevoie de un tratament specialde curatare?
Dupa ce vizionam putem avea cea mai buna idee despre curatarea pardoselii dumneavoastra.

CRISTALIZAREA
Marmura este in general tratata prin sistemul plumbuirii care consta in slefuirea suprafetei, adaugand in ultimele faze ale slefuiril oxalat de plumb pentru a spori luciul rezultatului final. Stratul de plumb al suprafetelor uzate este problematic. Alternativa o reprezinta CRISTALIZAREA, o operatiune chimico-fizica destul de simplu de efectuat care permite obtinerea urmatoarelor rezultate:

  • Cresterea luciului;
  • Face ca suprafata sa devina rezistenta la actiunea acizilor;
  • Impiedica/ incetineste penetrarea murdariei lichide;
  • Indeparteaza microabraziunile.

Cristalizarea reprezinta o transformare moleculara a aspectului superficial al pardoselii. Ceea ce nu se poate pretinde de la aceasta metoda este eliminarea zgarieturilor si inciziilor, mai putin a celor usoare, superficiale. Pe langa marmura se mai pot trata asadar pardoseli de travertin , paladin, granit.
Pentru a verifica daca suprafata se poate cristaliza se poate varsa o picatura de solutie acida, pentru a se vedea daca are loc o efervescenta sau o dezagregare a calcarului.
Cu scopul de a desfasura aceasta procedura in conditii optime, este absolut necesar ca pardoseala sa fie complet uscata, curata si fara reziduuri de ceara. Daca stratul superficial al marmurei, expus la uzura, prezinta un aspect poros, numit “piele moarta”, care are un continut scazut de calcar, sau prezinta incizii profunde, este necesara o slefuire a pardoselii cu discuri diamantate montate pe monoperie.

Pardoseala = strat dintr-un material rezistent (scandura, parchet, asfalt, mozaic, ciment, etc.), asternute drept invelis pe o suprafata pe care se circula.
Dupa felul suprafetei pardoseli, se doesebesc: pardoselicu rosturi si pardoseli continue.
Dupa natura materialului din care sun executate intalnim: pardoseli din pamant, pardoseli din piatra nautrala, pardoseli din piatra artificiala, pardoseli din lemn si pardoseli din material sintetic.
In functie de confortul termic din incaperi se impart in: pardoseli calde si pardoseli reci.

Pardoselile cu rosturi sunt executate din piese de diverse formesi dimensiuni, asezate una langa alta, cu fata superioare la acelasi nivel, separate prin rosturi.

Pardoselile continue sunt acelea la care materialul sin stratul de uzura este turnat in camp continu, fara rosturi, pe intreaga suprafata de pardosit. Acest fel de pardoseala se executa frecvent in incaperi cu cu exces de apa sau care reclama spalari repetate ale suprafetei: baie, bucatarie, spalatorie, hol, scari, etc.

Pardoseli din piatra naturala. Se executa cu materiale ce provin din roci naturale dure (granit, marmura, grasie, bazalt, etc.), care pot fi finisate prin taiere, lustruire sau frecare. Calitatea pardoselilor din piatra naturala se imbunatateste mult daca se aplica pe un strat suport rigid, de obiceio placa din beton. Aceste pardoseli au avantajul intretinerii usoare prin spalare, a rezistentei si impermeabilitatii.

Pardoseli din materiale sintetice. Dezvolatarea rapida a industriei chimice a facilitat aparitia unor noi materiale de pardosit care imbina calitatile pardoselilor sin piatra (rezistenta si aspect placut) cu ale celor din lemn (izolante termic si fonic, elastice, igienice). Cele mai utilizate materiale sintetice sunt covorul p.v.c. cu sau fara suport textil si covorul din fibre poliamidice depuse electrostatic cu strat fonoizolator din p.v.c. expandat, cunoscut sub numele de mocheta. Pardoselile din materiale sintetice se aplica pe stratul suport prin lipire cu adeziv.

Pardoselile din lemn. Sunt alcatuite din bucati de lemn (placi, scanduri, parchet, etc.), asezate unele langa altele, cat mai aproape, pentru a nu avea rosturi deschise. Cele mai uzuale tipuri de pardoseli din lemn folosec pentru stratul de uzura scandurile, parchetul, placile aglomerate din lemn (P.A.L.) si mai rar placile fibrolemnoase (P.F.L.).
Pardoselile din lemn sunt considerate “calde”, fiind in acelasi timp destul de ieftine, elastice, putandu-se monta si demonta usor. Dezavantajele pardoselilor din lemn sunt urmatoarele: au rosturi care se deschid tot mai mult prin uscarea lemnului; necesita o intretinere continua pentru a feri lemnul de umezeala, de carii si de unele ciuperci daunatoare.

Pardoselile din piatra artificiala. Aceasta grupa cuprinde pardoselile din beton de ciment turnat monolit (cu sau fara rosturi), din mozaic turnat, din placi ceramice, din placi de beton mozaicate si din caramida. Sunt pardoseli reci, iar in stare umeda devin alunecoase.

Pentru ca suntem Campionii Curateniei. Partenerul dumneavoastra de succes.

Telefon: 0745 112 113
Luni-Vineri: 9:00 am – 5:00 pm
Cere ofertă